TÜBİTAK 5000 Akademik e-Kitap projelerinde Sistematik damgası

TÜBİTAK’ın Dijital İçerikli Açık Ders Kaynaklarını Destekleme Programı kapsamında destek verdiği 9 kitaptan 4’ü Sistematik® imzası taşıyor.

Yükseköğretim kurumlarında okutulan derslere dijital kaynak oluşturmak amacıyla yapılan TÜBİTAK 5001 Dijital İçerikli Açık Ders Kaynaklarını Destekleme Programı E-Kitap ve E-Ders Çağrısı kapsamında, iki dönemde bugüne kadar toplam dokuz proje desteklenmeye değer bulundu.

Kabul edilen dokuz projenin dördü Sistematik® imzası taşıyor. Sistematik®, bu projelerde EPUB3 dönüşümünün yanı sıra editoryal hazırlık, düzelti, senaryo yazımı, seslendirme, video prodüksiyon ve post prodüksiyon hizmetleri de veriyor.

Sistematik® tarafından yürütülen projelerde hazırlanan akademik e-kitaplar video, animasyon, etkileşimli uygulama ve simülasyonlar içeriyor. Bu zenginleştirme ögeleri de yine Sistematik® tarafından üretiliyor.

Geçtiğimiz yıl ODTÜ’den Dr. Osman Gülseven tarafından yazılan Herkes İçin Mikro İktisat başlıklı kitap tamamlandı ve TÜBİTAK’a teslim edildi.

Projeleri devam eden e-kitaplar:

  • İstatistiğe Giriş-1; Prof. Dr. Birdal Şenoğlu, Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Dr. Sibel Açık Kemaloğlu, Ankara Üniversitesi
  • İstatistiğe Giriş-1; Yrd. Doç. Dr. Levent Özbek, Ankara Üniversitesi
  • İstatistiğe Giriş-2; Yrd. Doç. Dr. Esin Köksal Babacan, Ankara Üniversitesi

TÜBİTAK 5001 ve 5002 programlarını Kasım 2014’te TÜBİTAK 5000 Dijital İçerikli Açık Ders Kaynaklarını Destekleme Programı E-Kitap ve E-Ders Çağrısı başlığında topladı.

TÜBİTAK 5000 e-kitap ve e-ders çağrısı kapsamında 2014 sonunda yapılan başvuruların sonuçları, Haziran ve Temmuz aylarında oluşturulacak panellerin değerlendirmelerinden sonra Ağustos 2015’te http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilim-ve-toplum/ulusal-destek-programlari/5000/icerik-basvuru-sonuclarisayfasından ilan edilecek.