TÜBİTAK 5000 – Dijital İçerikli Açık Ders Kaynakları Destekleme Programı Son Tarih 31.12.2014

Akademik e-Kitap hazırlamada öncü firma Sistematik

TÜBİTAK’ın 5000 Akademik e-Kitap Destekleme Programı kapsamında  yaptığı çağrı 31 Aralık 2014 tarihinde sonlanıyor. Sistematik EPUB3 formatının sağladığı olanaklara hakimiyeti, e-kitap üretimi deneyimi ve prodüksiyon olanakları ile proje hazırlayan akademisyenlerin çözüm ortağı olarak öne çıkıyor. Sistematik projenin ön hazırlığından başlayarak tamamlanıp teslim edilmesine kadar gerekli olacak tüm hizmetleri tek noktadan sağlayacak ekibi ve yapım olanaklarını sağlıyor. 5001 projelerinin önemli bölümü halihazırda Sistematik tarafından gerçekleştiriliyor. Sistematik 5001 projelerinde edindiği deneyimi 5000 projelerine başvuracak akademisyenlerimizin projelerinin başarılı olması için değerlendiriyor.

Ücretsiz danışmanlık

Sistematik akademisyenlerimize proje hazırlama aşamasında ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Proje planının yapılması, hazırlanacak e-kitapta kullanılacak öğrenme nesnelerinin saptanması, e-kitapta kullanılacak interaktivite, simülasyon, video, animasyon, slayt gösterisi, bölüm sonu soruları gibi öğelerin belirlenmesi ve proje bütçesinin ve zaman planının hazırlanması konularında desteğe hazırız.

EPUB3  Sistematik’in uzmanlık alanıdır

Sistematik EPUB3 formatını ülkemizde ilk kez uygulayan ve ilk interaktif kitapları gerçekleştiren firmadır. İçlerinde akademik alanda faaliyet gösteren BETA, Boğaziçi Üniversitesi Yayınları, Bilgi Üniversitesi Yayınları ve Literatür Yayınları’nın da bulunduğu 27 yayınevimiz kitaplarının EPUB3 formatında hazırlanması için Sistematik ile çalışmaktadır. Sistematik EPUB3 formatını oluşturan IDPF‘in (International Digital Publishing Forum) 2012 yılından buyana etkin bir üyesidir.

Akademik kitaplarda uzman ekip

Aralarında farklı akademik disiplinlerden gelen mühendislerin ve danışmanların bulunduğu ekibimizle hizmet veriyoruz. TÜBİTAK 5000 projelerinin hazırlanması ve gerçekleştirilmesi aşamalarında ihtiyaçlarınızı kolayca anlayabilecek bir ekiple yüzyüze çalışacaksınız.

Prodüksiyon olanakları

Sistematik iç ve dış mekan video çekimi, 3D, 2D modelleme, animasyon, seslendirme, özel efektler, simülasyon üretimi, fotoğraflama gibi tüm olanakları doğrudan sunuyor. Bu sayede projenize tek bir çözüm ortağı ile başlayıp bitirebiliyorsunuz.

Akademik e-Kitap Çağrısı Başvuru Süreci

“TÜBİTAK Akademik e-Kitap Çağrısı”nda istenilen tüm bilgi ve belgeler eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra, en geç son başvuru tarihine kadar TÜBİTAK Kitaplar Müdürlüğü’ne kargo veya posta yolu ile gönderilerek başvuru yapılır.

Başvuruların en geç 31.12.2014 tarihinde saat 17.30’a kadar TÜBİTAK Ek Binası EvrakBirimi’ne yapılması gerekmektedir.

Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Proje başvurusunda yer alan tüm dokümanların basılı kopyaları, her sayfasının (ekler dahil) sağ alt köşesi yürütücü tarafından paraflanmış, ciltsiz, spiralsiz, zımbasız ve dağılmayacak şekilde dosyalanmış olmalıdır.

Projeye ait başvuru dosyasına, başvuru sırasında teslim edilmesi gereken belgelerin birebir dijital kopyalarının yer aldığı CD/DVD/Bellek eklenmelidir.

Proje başvurusu ile ilgili tüm belgelere http://www.tubitak.gov.tr/5000 adresinden erişilebilir.

Başvuru sırasında teslim edilmesi gereken belgeler aşağıda listelenmiştir:

  • Kurumsal Başvuru Formu (sadece kurumsal başvurularda kullanılacaktır)
  • Proje Başvuru Formu / Formları
  • EK-A   Hazırlanacak projenin (kitabın) önerilen ana ve alt başlıkları
  • EK-B   İş-zaman çizelgesini içeren proje planı
  • EK-C   Eserin iki örnek bölümünün konu sonu soruları, çözümleri, kaynakçasını da içeren word ya da pdf formatındaki yayıma hazır son hali, ilgili bölümlerin ppt formatındaki sunum dosyalar
  • EK-D   Ders materyalinin zenginleştirilmesine yönelik kullanılması planlanan öğeler
  • EK-E   Ayrıntılı bütçe tablosu
  • EK-F   Özgeçmiş formu
  • EK-G   Proje ekibi bilgileri
  • EK-H   Teknik şartname ve proforma faturalar

Projelerin panel değerlendirmesinde panelistler tarafından kullanılacak yardımcı ek (EK-I) ve proje başvurusunda hazırlanacak eklerin oluşturulmasında kullanılabilecek yardımcı ekler (EK-II ve EK-III) aşağıda verilmiştir:

  • EK-I   Değerlendirme Formu
  • EK-II  Teknik Şartlar
  • EK-III Bütçe Tablosu

İletişim için:

Özgür Barış Akbayır
TÜBİTAK Projeleri Koordinatörü

ozgur@sistematik.net.tr
+90 216 345 02 80
+90 549 721 94 86