Sistematik’ten bir ilk daha – Seslendirmeli-interaktif-multimedya EPUB3 kitaplar

Sistematik ve Koleksiyon Yayıncılık işbirliği ile ülkemizde ilk kez seslendirmeli-interaktif-multimedya EPUB3 formatında kitaplara imza attık.

National Geographic KIDS serisi Türkiye’de Koleksiyon Yayıncılık tarafından sunuluyor.

Sistematik ve Koleksiyon Yayıncılık bu kitapların mevcut en gelişkin e-kitap formatı olan EPUB3‘e dönüştürülmesi için işbirliği yaptı. Bu kapsamda 5 kitap EPUB3 formatında hazırlandı.


Sistematik ve Koleksiyon Yayıncılık bu kitapların mevcut en gelişkin e-kitap formatı olan EPUB3’e dönüştürülmesi için işbirliği yaptı. Bu kapsamda 5 kitap EPUB3 formatında hazırlandı.

Kitaplar mevcut sayfa düzeni korunarak üzerine videolar, fotoğraf albümleri ve interaktif bulmacalar eklenerek içerik açısından zenginleştirildi. Kitaplara ayrıca seslendirme de eklendi.

Proje Koleksiyon Yayıncılık’tan Derya Dinç ve Nur Baylav, Sistematik’ten Özgür Barış Akbayır, Mustafa Altun ve Mustafa Temiztaş’tan oluşan bir ekip tarafından tasarlandı. Kitapları tiyatro sanatçısı Bengi Özboyacı seslendirdi. Programlama Can Mustafa Özdemir, uygulama Eren Can Ayhan ve Deniz Rabuş tarafından gerçekleştirildi.

Bu kitaplardan biri de Dinozorlar. Aşağıda Dinozorlar kitabı için hazırladığımız videoyu izleyebilirsiniz.

EPUB3
EPUB dijital yayınlar ve dokümanlar için bir dağıtım ve değişim standardıdır. Yapısal ve semantik olarak zenginleştirilmiş içeriğin sunumu, kodlanması, paketlenmesi, ve dağıtımını tanımlayan yapıdır.

Okuma cihazlarının çeşitliliği, multimedya ile zenginleştirilmiş ve etkileşimli okuma deneyimi gerekleri, erişilebilirlik ihtiyaçları IDPF tarafından EPUB3 standardının geliştirilmesini gerekli kılmıştır.

EPUB3 hakkında ayrıntılı bilgi için IDPF’in EPUB3 sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.