TÜBİTAK 5001 Akademik e-kitap çağrısı için EPUB3 formatında e-kitaplar

Sistematik, TÜBİTAK tarafından kısaca 5001 Akademik e-Kitap Çağrısı olarak adlandırılan Dijital İçerikli Açık Ders Kaynaklarını Destekleme Programı Proje Çağrısı kapsamında e-kitap projesi sunan akademisyenlerle işbirliği programını başlattı.

Program çerçevesinde TÜBİTAK 5001 Akademik e-Kitap Çağrısı şartnamesine uygun prototip e-kitapların üretimine başlandı. Sistematik bünyesinde oluşturulan proje grubunun yürüttüğü bu çalışmaya farklı disiplinlerden akademisyenlerin de katılımı sağlandı.

Program ile TÜBİTAK 5001 çağrılarına hazırlanan proje sahiplerine yol gösterecek örnek kitaplar hazırlanıyor. Sistematik’ün bugüne kadar oluşturduğu EPUB3 formatında oluşturduğu video, slayt dizisi, foto albüm, interaktivite, 3 boyutlu obje kullanımı, kitap içinde test çözme olanağı, animasyon ve simülasyon gibi özelliklerin 5001 proje çağrısı teknik şartnamesindeki koşullara uygun prototip kitapların üretiminde kullanılması sağlanacak.

TÜBİTAK 5001 Çağrısı programı hakkında detaylı bilgi. Sistematik’in ürettiği farklı e-kitapların özelliklerini tanıtan videolar